raskinut ugovor

Maksimović napustio FK Borac kako bi prodrmao ekipu pred revanš sa Linfieldom

Linfield v Borac Banja Luka – UEFA Europa Conference League – Second Qualifying Round – First Leg – Windsor Park
Linfield v Borac Banja Luka - UEFA Europa Conference League - Second Qualifying Round - First Leg - Windsor Park Borac Banja Luka manager Marko Maksimovic instructs his players during the UEFA Europa Conference League second qualifying round, first leg match at Windsor Park, Belfast. Picture date: Thursday July 22, 2021. Liam McBurney Photo: PA Images/PIXSELL

Smatram da je lakše da se promijeni jedan čovjek, a ne njih 50, rekao je Marko Maksimović

Trener Marko Maksimović i Fudbalski klub Borac sporazumno su raskinuli ugovor, pa Maksimović neće voditi ekipu banjalučkog Borca na sutrašnjem duelu sa Linfieldom iz Sjeverne Irske u revanš susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija koji se igra u Banjaluci, javlja Anadolu Agency (AA).

Marko Maksimović odlučio je da napusti klupu Borca, a kako navode iz Borca razlog je njegova želja da ovim šokom prodrma ekipu pred sutrašnji revanš protiv Sjevernih Iraca u pokušaju da ekipa stigne minus od četiri gola iz prvog susreta u Belfastu, odnosno želja da se ekipa vrati na “pobjednički kolosjek” nakon nešto lošijih rezultata u prvenstvu i Evropi.

“Ova odluka donešena je mnogo ranije, nije ishitrena i ja sam je lično donio. Klub je znao za moju odluku. Mnogo smo pričali i odgovarali su me od toga, ali u ovom momentu ja ne odlazim ni zbog kakvog neuspjeha, jer smo napravili ozbiljan uspjeh, već smatram da je lakše da se promijeni jedan čovjek, a ne njih 50. Ja sam neko ko mnogo voli Borac, ovo isto sam već jednom uradio poslije utakmice s Veležom, a sada u ovom momentu prije svega moram da se zahvalim Bogoljubu Zeljkoviću na sjajnoj energiji”, rekao je Maksimović i dodao da će sutra na tribinama navijati za fudbalere Borca.

Ekipu će u sutrašnjem duelu voditi Čedomir Ćulum i Zoran Dragišić, jer je pored Marka Maksimovića sa klupe Borca odstupio i njegov prvi pomoćnik Damir Memišević. Iz uprave kluba poručuju da će uskoro naći novog šefa struke, a u prilog im ide i činjenica da je prvenstveni duel protiv Tuzla sitija odložen.

“Želim u ime kluba, ali i u svoje lično ime da se zahvalim Marku Maksimoviću na svemu što je uradio u prethodnom periodu. Stigao je na mjesto prvog trenera prije sedam mjeseci, u zimskoj pauzi. Došli smo do fenomenalnog rezultata prošle sezone, gdje smo vratili titulu u Banjaluku nakon deset godina i na tome mu hvala jer je Marko sigurno jedan od najzaslužnijih za to. Ovo sigurno nije zbogom nego doviđenja, Marku su vrata kluba uvijek otvorena i uvijek je dobrodošao u Borac”, rekao je Bogoljub Zeljković potpredsjednik Borca.

Utakmica Borac – Linfield igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci od 20 časova.