Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

U UKC RS-a od sutra vakcinacija pacijenata i njihovih porodica

Sarajevo: Masovno cijepljenje građana protiv koronavirusa u dvorani Zetra
21.04.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U tijeku je cijepljenje gradjana Kantona Sarajevo starijih od 75 godina u sarajevskoj dvorani Zetra. Do sada je cijepljeno oko 400 gradjana. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Vakcinacija će se obavljati na vakcinalnom punktu Urgentnog centra, a svi zainteresovani će moći da se prijave za vakcinaciju putem telefona

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci počinje sa vakcinacijom prvenstveno hroničnih pacijenata koji dolaze na ambulantne preglede, hospitalizovanih pacijenata i njihovih porodica, njihove pratnje, kao i svih zainteresovanih građana, javlja Anadolu Agency (AA).

“Proces imunizacije protiv COVID-19 u najvećoj zdravstvenoj ustanovi RS-a počeo je 12. februara ove godine kada je generalni direktor UKC RS-a Vlado Đajić prvi u Bosni i Hercegovini primio vakcinu. Od tada su konstantno vakcinisani naši zaposleni i penzioneri UKC RS-a”, podsjećaju iz UKC RS-a.

Navode da je s obzirom na činjenicu da je UKC RS-a najveća zdravstvena ustanova koja zbrinjava najveći broj pacijenata u ovom entitetu, a ujedno i najteže pacijente, odlučeno da se proširi obuhvat programa vakcinacije protiv COVID-19.

“Vakcinacija će se kao i do sada obavljati na vakcinalnom punktu Urgentnog centra UKC RS (zgrada Centralnog medicinskog bloka – ulaz od zgrade Ginekologije), a svi zainteresovani će moći da dobiju sve neophodne informacije i da se prijave za vakcinaciju od sutra na broj telefona 051/343-030 svaki radni dan u periodu od 9.00 do 12.00 časova”, saopšteno je iz UKC RS-a.