Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Manchester City kiksao protiv West Hama, ali može se to popraviti

guardiola screenshot (2)

Jarrod Bowen je golovima u 24. i 45. minuti donio veliki prednost West Hamu, ali je City ipak pokazao snagu u nastavku i spasio se poraza

Manchester City nije uspio da savlada West Ham u Londonu u meču pretpostljednjeg 37. kola Premier lige.

Bilo je 2:2 na Olimpijskom stadionu u Lonodonu, a Građani na kraju mogu biti i sretni s bodom jer su u jednom trenutku gubili sa 0:2 od Čekićara.

Jarrod Bowen je golovima u 24. i 45. minuti donio veliki prednost West Hamu, ali je City ipak pokazao snagu u nastavku i spasio se poraza.

Već nakon četiri minute igre u nastavku Jack Grealish smanjuje na 1:2, da bi konačnih 2:2 postavio Vladimir Coufal. City je mogao i do pobjede četiri minute prije kraja, ali je Riyad Mahrez promašio penal!

City je došao u nezgodnu poziciju pred posljednje kolo sezone, jer sada ima četiri boda više od Liverpoola, ali Redsi imaju utakmicu manje.

Redsi svoj meč ovog kola igraju u utorak, kada gostuju Southamptonu. Ako pobijede bit će samo bod iza Cityja. Tako će Građani u posljednjem kolu vrlo vjerovatno morati da pobijede Aston Villu, ako žele titulu. Liverpool u posljednjem kolu igra pred domaćom publikom protiv Wolvesa.