Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester na nogama, policija se boji Guardiole i Mourinha

jose-mourinho-pep-guardiola-champions-league-inter-milan-barcelona_3475839

Englezi misle na sve, dio pripreme za derbi odnosi se i na teren, nisu samo navijači problem…

Policija u Manchesteru je na nogama, za vikend je gradski derbi u koji će biti uprte oči planete. Meč se igra u ranom terminu, jasna je i želja da se izbjegnu problemi kojih uvijek ima kada igraju City i United.

Ali, sada je taj rivalitet podgrijan činjenicom da su na klupe klubova stigli veliki rivali Pep Guardiola i Jose Mourinho. Do sada nije bilo razmjene vatre, ali se policija boji da bi eventualni sukob kraj aut linije mogao da raspali tribine.

Naime, dio priprema policajaca koji će obezbjeđivati utakmicu upravo je bila historija sukoba između Portugalca i Španca u duelima Reala i Barcelone. Analizirani su problemi iz ranijih mečeva, dovoljno je samo sjetiti se problema kada je Mourinho nabio prst u oko pokojnom Titu Vilanovi, Pepovom pomoćniku.

Jasno, sada su obojica zreliji, a i rivalstvo u Manchesteru ipak i pored svega ne može da se poredi sa onim u “El Clasicu”, mislimo na teren. Ali, upravo u tome se sastoji bojazan policije, da eventualni sukob trenera, što nije neuobičajeno u Premijer ligi, bude iskra za probleme na tribinama “Old Trafforda”.

Počinje u subotu u 13:30, biće vatre, ali nadajmo se, samo na terenu…