Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpisao do kraja sezone

Mandžukić je novi igrač Milana, stigla mu je poruka od navijača Juventusa

Mandžukića bi navijači Milana  mogli dočekati u sastavu za utakmicu sljedećeg kola.

Mario Mandžukić je postao igrač AC Milana! To će tako biti barem do kraja ove sezone, za koju će nekadašnji hrvatski reprezentativac dobiti 1.8 miliona eura. Bude li plasmana u Ligu prvaka, Mandžukić će ostati na San Siru i u sljedećoj sezoni, za koju bi pak trebao zaraditi još dvostruko – 3.6 miliona.

Informacija o tome da će Mandžukić uzeti dres s brojem 9 postala je javna još ranije, a jutros je to potvrdio i glavni urednik talijanskog portala Milan News, Antonio Vitiello.

Mandžukića bi navijači Milana  mogli dočekati u sastavu za utakmicu sljedećeg kola. U subotu će od 18 sati na teren San Sira doći Atalanta, a to bi mogla biti i debitantska utakmica za Rossonere, odnosno povratnička u Serie A.

Zanimljivo, i zadnje odigrane minute u italijanskom prvenstvu Mandžukić ima baš protiv Atalante, i to 19. maja 2019. godine.

Zanimljivu su poruku Mandžukiću odmah po dolasku u Milan poslali i navijači Juventusa. Najžešća skupina s južne tribine je na Instagramu zahvalila Hrvatu na svemu što je napravio za Juventus:

– Uvijek ćeš biti u našim srcima, imali smo posebnu vezu. Profesionalac si, znamo da si se želio pod svaku cijenu vratiti u Italiju, ali boljet će nas kada te vidimo u dresu našeg rivala. Iako imaš 34, skoro 35 godina, žalimo za time što nisi ostao u Juventusu. Želimo da ti bude lijepo, da pobjeđuješ, hvala ti – napisali su navijači italijanskog prvaka, a Mandžukić je i odgovorio na post.

– Hvala vam na ovim lijepim riječima, uvijek ću biti ponosan.