Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

detalji nesreće

Manuel Neuer je zamalo iskrvario, spasile ga pancerice i helikopter

ezgif-2-bd03bbb634

Bild je pisao da je Neuer imao sreće te da je mogao proći puno gore s obzirom na to da se radilo o otvorenom prijelomu fibule zbog čega je počeo obilno krvariti, a spasile su ga kvalitetne pancerice

Njemački golman Manuel Neuer (36) slomio je nogu na skijanju nakon Svjetskog prvenstva u Katru, a dva mjeseca kasnije pojavili su se novi detalji oko nesreće.

Bild je pisao da je Neuer imao sreće te da je mogao proći puno gore s obzirom na to da se radilo o otvorenom prijelomu fibule zbog čega je počeo obilno krvariti, a spasile su ga kvalitetne pancerice.

Neuer je imao sreće i što je helikopter za hitne slučajeve već bio u blizini skijališta gdje se ozlijedio i stoga je vrlo brzo došao na operacijski stol. Time su se izbjegle moguće komplikacije i edem, a Neuer je i dalje na rehabilitaciji koju dobru podnosi.

Sigurno je da Nijemac ove sezone neće igrati zbog čega je Bayern Munchen u velikom problemu jer neće moći računati na iskusnog Neuera. Bavarski velikan pronašao je rješenje te će neprikosnoveni broj jedan zamijeniti švicarskim reprezentativcem Yannom Sommerom koji je iz Borussije Monchengladbach preošao kod bavarskog velikana.

Neuer se nakon teške ozljede suočio i s brojnim kritikama koju mu je uputio i bivši igrač Bayerna Markus Babbel optuživši Neuera za neprofesionalizam.

– Bio sam šokiran, prije svega želim mu brz oporavak. Nažalost, to je dio slike posljednjih sedam. Nije mi jasno kako se to dogodilo, svi znaju koliko skijanje može biti opasno – rekao je.

Babbel je također podsjetio da ugovori igrača često uključuju odredbu koja im zabranjuje bavljenje određenim sportovima, uključujući i skijanje u teškim uvjetima.

– Zato sam bio jako iznenađen. Ako je to bilo uređeno ugovorom, onda uopće ne razumijem. Od njega bih očekivao više profesionalizma – zaključio je Babbel.