Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skandalozno

“Marca”: Barca plaća agenciju koja blati igrače preko društvenih mreža!

messi

Za spomenute usluge Barcelona spomenutoj agenciji plaća pola miliona eura

U Barceloni posljednjih sedmica vlada nered nakon istupa sportskog direktora Erica Abidala koji je prozvao igrače zbog slabijih partija.

Njemu se, na Instagramu, suprotstavio kapiten i najbolji igrač Lionel Messi, a klub je nekako u medijima uspio smiriti situaciju, no svima je jasno da u Barceloni puno toga nije dobro posloženo.

Mediji u Španiji donose novi Barcelonin gaf pozivajući se na “Què t’hi jugues”.

Navodno je klub unajmio agenciju “I3 Ventures” čiji je zadatak usavršavati imidž predsjednika Josea Marije Bartomeua koji je također pod velikom paljbom – Messi nije oduševljen njime jer je više stao na stranu Abidala u njihovoj medijskoj razmirici.

Barcelona, kažu, koristi usluge agencije koja upravlja sa stotinjak profila na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter) koji su dobro praćeni (preko 60 hiljada followera minimalno).

S tih profila napadaju se igrači poput Lionela Messija i Gerarda Piquea. Argentinca se napada zbog toga što još nije potpisao novi ugovor, a Španca zbog povećanja poslovnih aktivnosti (Davis Cup).

Marca dodaje da su napadani i Xavi, Pep Guardiola, Carles Puyol te bivši predsjednik Joan Laporta. Barcelona je potvrdila da koristi usluge spomenute agencije, ali i poručuju da o napadima na igrače nisu imali pojma.

Za spomenute usluge Barcelona spomenutoj agenciji plaća pola miliona eura.