sarajevo uoči celtica

Marinović: Imamo priliku pokazati da je bh. fudbal napredovao

New Project (66)

Predstavnicima medija su se obratili šef stručnog štaba FK Sarajevo Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski

Uoči utakmice play-offa Evropske lige između Sarajeva i Celtica koja je na rasporedu sutra,u 20 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, održana je press-konferencija našeg prvaka.

Uoči utakmice play-offa Evropske lige između Sarajeva i Celtica koja je na rasporedu sutra,u 20 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, održana je press-konferencija našeg prvaka.

Predstavnicima medija su se obratili šef stručnog štaba FK Sarajevo Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski.

“Celtic je kvalitetna ekipa koja ima dosta reprezentativaca i dobro igra u svom prvenstvu, iako su u Evropi izgubili prvu utakmicu od Ferencvarosa. Imali su veliki broj šansi, ali mislim da smo uspjeli uraditi sve što smo planirali. Trebat ćemo maksimalnu koncentraciju, zalaganje i samo s tim možemo doći do pozitivnog rezultata. Njihov je stav kako će se odnositi prema Sarajevu. Mi ćemo sutra pokazati da to nije tako kako oni misle, a mi ćemo odigrat kvalitetnu utakmicu. Naš fudbal je dosta napredovao i imamo priliku to pokazati”, rekao je Marinović, koji se osvrnuo na moguća rješenja u veznom redu:

“Sušić se u hodu oporavlja od povrede i to je jedan od razloga slabije partije protiv Budućnosti. Može mnogo više i očekujem sutra da to svi pokažemo. Nedostajat će nam sutra Rahmanović, ali moramo se okrenuti drugim opcijama i načinu igre, jer imamo 20 kvalitenih igrača”, rekao je Marinović.

Kapiten Velkoski je istakao da su igrači svjesni uloga i da je atmosfera u ekipi sjajna.

“Igrači su spremni i željno iščekuju ovu utakmicu, da pokažemo koliko vrijedimo, ali i da napravimo iskorak u Evropu. Svjesni smo da imamo veliku armiju navijača iza nas. Minus je što na ovim utakmicama nisu tu. Mi se trudimo odigrati najbolje što možemo i da ostvarimo rezultat. Imamo dosta kvalitetnih igrača, a šef je tu da odluči ko će početi utakmicu. Ko god bude u prvih 11 će dati svoj maksimum. Atmosfera je fenomenalna, niko se ne buni. Nije nikom drago kad ne počne utakmicu, ali samo 11 igrača može igrati i bitno je da daju svoj maksimum. Mi smo velika porodica i zato imamo dobre rezultate”, izjavio je kapiten Sarajeva.