Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fk željezničar

Osim nakon Banovića: U ponedjeljak moramo biti maksimalno fokusirani

Amar Osim777

Plavi u ponedjeljak igraju svoju osmu utakmicu ove sezone u Premijer ligi BIH, protivnik je Tuzla City, ekipa koja je trenutno bolje plasirana na tabeli od tima s Grbavice

Trener Željezničara Amar Osim bio je zadovoljan nakon prolaza svog tima u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine, ali i poručio da rezultat ne oslikava realno stanje na terenu.

Plavi su rezultatom 2:1 slavili u Banovićima kod Budućnsoti, uz veliki broj propuštenih prilika.

“Priličan broj šansi smo promašili i rezultat ne oslikava stvarno stanje na terenu. Dali su nam gol iz naše greške, a mi nismo kada smo morali. Prošlo je sve korektno i bez povreda. Ispoštovana je hijerarhija. Mi smo odigrali ozbiljno u prvom i napravili razliku, u drugom smo mijenjali svjesno jer imamo važnu utakmicu u Premijer ligi”, rekao je Osim.

“Zahvaljujem se domaćinu na gostoprimstvu. Svaka utakmica nam je važna i bio nam je bitan prolaz. Znali smo da možemo sa kombinovanom ekipom ostvariti ono što želimo. Ali, u ponedjeljak moramo biti u punom sastavu i maksimalno fokusirani, ako želimo nešto napraviti”.

Plavi u ponedjeljak igraju svoju osmu utakmicu ove sezone u Premijer ligi BIH, protivnik je Tuzla City, ekipa koja je trenutno bolje plasirana na tabeli od tima s Grbavice.

Naravno, treba imati na umu da je ekipe Amara Osima četvrta na tabeli, ali sa dvije utakmice manje od Tuzla Cityja i Borca, te jednom utakmicom manje od Sarajeva.