Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrač Manchestera

Martial počeo trenirati, moguće da zaigra protiv Liverpoola

Anthony-Martial

Liverpool na Old Trafford dolazi kao lider Premier lige Engleske sa svih osam pobjeda

Manchester United pod vodstvom Ole Gunnara Solskjaera igra jako loše ove sezone, ali jedan od razloga za takva izdanja je veliki broj povrijeđenih igrača i to prvotimaca. No, ove sedmice je konačno stigla dobra vijest za Solskjaera, a to je da je Anthony Martial koji je odlično otvorio sezonu, počeo da trenira i moguće je da će zaigrati u nedjelju protiv Liverpoola, prenosi Anadolu Agency (AA).

Martial je propustio osam utakmica zbog povrede koljena, nakon što je prethodno u tri susreta postigao dva gola. Francuski fudbaler je sjajnim igrama nagovijestio da će uspjeti nadomjestiti odlazak Romelua Lukakua i Alexisa Sancheza, ali ga je u tome spriječila povreda. No, ukoliko ne bude osjetio nikakve negativne reakcije tokom sedmice vjerovatno će biti u sastavu protiv “redsa“.

Liverpool na Old Trafford dolazi kao lider Premier lige Engleske sa svih osam pobjeda. S druge strane, slavni United ima devet bodova i nalazi se na 12. mjestu s dva boda iznad zone ispadanja.

Veliki derbi engleskog fudbala i devetog kola Premier lige igraće se u nedjelju na Old Traffordu s početkom u 17.30 sati.