Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Martial razočaran što mu je Ibrahimović “pokupio” devetku

ibrahimovic-martial

Reprezentativac Francuske i fudbaler engleskog Manchester Uniteda Anthony Martial “iznenađen i razočaran” je činjenicom da mu je dolaskom Zlatana Ibrahimovića “otet” broj devet, prenosi Anadolu Agency (AA).

Martial je nakon prelaska iz Monaca 2015. godine u redove Manchester Uniteda jednu sezonu nosio broj devet, no nakon što je na Old Trafford stigao Šveđanin bh. porijekla Zlatan Ibrahimovič, “devetka” je predata njemu, a Martial je ovu sezonu počeo nositi broj 11.

Menadžer Martiala Philippe Lamboley, u izjavi za francuski RMC Sport, kazao je kako je ovakva odluka uvrjedljiva, te da predstavlja nepoštovanje prema Martialu.

Prva sezona Francuza u redovima “crvenih đavola” je bila veoma dobra, no u drugoj sezoni je pala njegova forma. Martial je tako pod vodstvom Portugalca Jose Mourinhoa u 12 nastupa postigao svega dva gola.

“Da, ne želim vam lagati. To je utjecalo na njega. Iznenadilo ga je i razočaralo. No, ipak trebam naglasiti da je on jedan profesionalac”, rekao je menadzer Lamboley, o promjeni broja u Manchesteru.