Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meksiko na korak od osmine finala

20180623_2_31089970_34983493_Web

U sklopu drugog kola skupine F Meksiko je danas savladao Južnu Koreju 2:1, te došao na korak do prolaza u osminu finala.

U prvih desetak minuta vidjeli smo domanaciju Meksikanaca, te stalni pritisak pred golom Koreje, ali bez većih uzbuđenja. Ipak, prvu pravu priliku imali su u 13. minuti Korejanci. Hwang je ubacio, međutim niko od njegovih saigrača nije pratio i ostalo je početnih 0:0.

U 22. minuti Heung Min Son je zaprijetio u čak tri navrata, međutim Meksikanci su se uspjeli spasiti. Nakon kornera golman Ochoa je spasio još jednu sjajnu priliku.

U 25. minuti jedanaesterac za Meksiko. Gurdado ubacuje, Jang u padu igra rukom, a precizan je bio Carlos Vela za veliko slavlje navijača Meksika.

Do kraja prvog poluvremena bez većih uzbuđenja, te su Meksinanci na odmor otišli sa golom prednosti. U nastavku drugog polvremena prijeti Lozano, a zatim i Chicharito međutim izostala je preciznost. Guardado je sjajno šutirao u 60. minuti, Woo Cho fenomenalno brani i spašava svoju reprezentaciju.

Šest minuta kasnije na semaforu je bilo 2:0 za Meksiko. Sjajna kontra Meksikanaca, Chicharito vara svog čuvara i bez problema zakucava loptu za novo slavlje.

Do kraja Koreja je u sudijskoj nadoknadi uspjela postići počasni pogodak koji je djelo Soona na veoma lijep način. Meksiko je tako slavio drugu pobjedu na turniru, dok je Koreja upisala drugi poraz. Večeras od 20 sati u ovoj grupi igraju Njemačka – Švedska.