Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bizaran slučaj

Menadžer tvrdi da bivši igrač Slobode nije potegao nož na trenera

djordjic

On dodaje da Bojana poznaje osam godina i da mu je od tada menadžer. Potcrtava da fudbaleri imaju problem u Češkoj

Kao grom iz vedra neba jučer je odjeknula vijest da je Bojan Đorđić, igrač češkog drugoligaša Varnsdorfa, nožem nasrnuo na trenera golmana tog tima Radka Porkala, a da je potom i uhapšen.

Sada se pojavila druga strana priče, a menadžer bivšeg fudbalera tuzlanske Slobode Ilija Majstorović je za Sportske novosti otkrio šta se dešavalo.

“Itekako je bilo fizičkog sukoba, eto Bojan ovog časa leži u bolnici s potresom mozga, podljevom na mozgu i slomljenim nosom. Bio je sav krvav, a mi ćemo tužiti i tog trenera golmana i druge napadače na njega. Nije istina da je potegao nož, neki čak dodaju da je tražio pištolj, nije bilo tako”, rekao je Majstorović.

On dodaje da Bojana poznaje osam godina i da mu je od tada menadžer. Potcrtava da fudbaleri imaju problem u Češkoj.

“U Češkoj je skoro nemoguće uspjeti ako ne potpišeš za neke od ključnih menadžera koji drže i trenere i igrače, no iako su mu nudili nije htio otići od mene. Takvo stanje u češkom fudbalu odgovor vam je na pitanje zašto češka reprezentacija nije ni izbliza što je bila nekad. Igra se po vezama, a ne po kvalitetu.”

“Ove sezone Đorđić je u drugoj ligi zabio šest golova u devet utakmica, potom je propustio pet nastupa što je krenulo od povrede. Trener Miroslav Holenak mu je u tri navrata govorio: “Spremi se, sad ćeš igrati”. I nikako da ga uvede. Na posljednjem susretu Bojan mu je nešto dobacio. Na sljedećem treningu trener mu kaže: “Ti si mene poslao u onu stvar”, Bojan iskreno odgovori: “Jesam, zato što sam se triput spremio ući i nijednom nisam ušao”. Trener mu je na to odbrusio: “Za tebe danas nema treninga”. Bojan je izgubio živce i napucao loptu. Tada je planuo trener golmana, verbalno su se zakačili, da bi skočila dvojica igrača, Ukrajinac i Čeh i uhvatili Bojana. Oni su ga držali, a trener golmana ga je udarao šakama i nogama dok je ležao na podu. Tačno tako napišite jer to je istina, iza toga stojim. Ozbiljno su ga povrijedili zbog čega podnosimo tužbu, a imamo i svjedoke”, ispričao je Majstorović.

“Ekipa je otišla na trening, a Bojan se umio jer je bio krvav, i nesvjestan koliko je povrijeđen, išao za njima. Pritom je uzeo nož i stavio ga ispod majice da se odbrani bude li ponovo napadnut. Samo je htio odraditi trkački trening. Međutim, kako mu nije bilo dobro pao je na kratko u nesvijest, našli su ga ošamućenog s nožem i pozvali policiju. Ona ga je odmah privela i zadržala 24 sata. Advokat ga je izvukao i doveo u bolnicu”, nastavlja on.

Menadžer fudbaler kaže kako protiv Đorđića nema prijave, nakon što je postalo jasno da je on povrijeđen, a da niko drugi nije.