Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Messijev otac: Nismo ništa potpisali, sve su to lažne vijesti

Foto: Instagram/ @leomessi
Lionel Messi

“Apsolutno ništa nije dogovoreno s Al Hilalom za sljedeću sezonu”, napisao je Jorge Messi

Francuska novinska agencija AFP objavila je u utorak da je Lionel Messi dogovorio prelazak u klub iz Saudijske Arabije Al Hilal na kraju ove sezone.

Njegov otac Jorge Messi objavio je saopštenje u kojem tvrdi da takav dogovor ne postoji te da će se o svemu odlučivati na kraju sezone, prenosi Scsport.ba.

“Apsolutno ništa nije dogovoreno s Al Hilalom za sljedeću sezonu. Odlučit ćemo na kraju sezone gdje će Leo igrati. Njegovo se ime piše na sve strane, ali možemo garantirati da NIŠTA nismo potpisali ni dogovorili, čak ni verbalno. Sve su to lažne vijesti bez dokaza koje su puštene u javnost”, napisao je Jorge Messi.

Messi je u Saudijsku Arabiju prošle sedmice otišao bez dozvole PSG-a, koji ga je suspendovao na šest dana i oduzeo mu platu za polovinu prošlog mjeseca. Argentinac se javno izvinio te objasnio da je došlo do nesporazuma jer je mislio da će mu taj dan biti slobodan.

Državni vrh u Saudijskoj Arabiji bio je uključen u dovođenje Cristiana Ronalda u Al Nassr, a velika pobjeda za njih bila bi i dovođenje Lionela Messija. Arapima je cilj privući dva najbolja nogometaša ove ere da ponovo igraju jedan protiv drugog u istoj ligi.

Messi je navodno razmišljao i o povratku u Barcelonu, iz koje je otišao zbog finansijskog kolapsa kluba. Povratak u Kataloniju bi bio iznimno kompliciran zbog finansijskih restrikcija koje je čelništvo španske lige nametnulo klubu. Messi bi tako vjerovatno morao igrati za minimalnu plaću.