Trener Bologne

Mihajlović se žestoko obračunao sa svojim igračem, njegov pomoćnik objasnio i zašto

mihajlovic

Srećom, sve se brzo smirilo

Fudbaleri Bologne su poslije još jedne sjajne partije savladali na gostovanju ekipu Leccea sa 3:2 (1:0) i tako ovu kalendarsku godinu okončali kao osmi tim na tabeli Serije A.

Meč je međutim ostao u sjenci incidenta koji se dogodio pred kraj prvog poluvremena kada je fudbaler Bologne Gary Medel verbalno napao srpskog stručnjaka Sinišu Mihajlovića.

Medel je ušao u sukob sa fudbalerom Leccea, nakon čega se umiješao Mihajlović koji je pokušao da smiri svog fudbalera, međutim, tek onda je nastao haos.

Medel se okrenuo ka svom treneru i pravo niotkuda počeo je da ga vrijeđa, nakon čega je nastao ozbiljan verbalni sukob. Srećom, sve se brzo smirilo kada su se umiješali ostali saigrači koji su smirili Mihajlovića i Medela.

Zbog leukemije s kojom se Mihajlović bori proteklih mjeseci press konferencije umjesto njega vodi pomoćnik Emilio De Leo. On je medijima objasnio što se točno dogodilo.

“Miha je neko ko voli tenziju do samog kraja utakmice. On tako stimulira ekipu da bude bolja. Kontrolirali smo utakmicu, izgradili igru bez mnogo izgubljenih lopti, a mogli smo pobijediti i uvjerljivije. Mogli smo dati sedam-osam golova”, rekao je De Leo pa se osvrnuo na sukob Mihe i Medela:

“Mihajlović voli ući u utakmicu s visokim adrenalinom. Možda je sada naletio na najusijaniju glavu. Poslije toga smo se na teren vratili još odlučniji i glasniji.”

Najbolji Bolognin igrač Ricardo Orsolini riješio je utakmicu s dva gola. Opet je podsjetio na sjajne predstave iz prošle sezone kad ga je preporodio dolazak srpskog stratega.

“Presretan sam kako me tretira, imamo poseban odnos. Zbog njegove bolesti sam mu postao još privrženiji. On je posebna osoba i čovjek koji me je lansirao. Koristi sustav mrkve i štapa sa mnom. Zna kad igračima varira forma – što se meni često događa – i ne dozvoljava da padnemo”, rekao je Orsolini.

O sukobu Mihajlovića i Medela Orsolini je također imao što reći.

“Gary je baš bio hrabar, ha ha ha. Bio je to nesporazum. Nisam najbolje vidio situaciju jer sam bio u raspravi s igračima Leccea, ali u svlačionici su njih dvojica sve raščistili. Trener je na kraju bio ljutit jer nismo zadržali tenziju i razinu igre. Imali smo 3:0 i zakomplicirali sebi život”, dodao je dvostruki strijelac Bologne u pobjedi protiv Leccea.

Podsjetimo, Siniša je narušenog zdravstvenog stanja i tek prije nekoliko dana okončao je treći dio hemoterapija u liječenju od leukemije. Prije samo dva dana Mihajlović je posjetio Beograd gde je na godišnjicu FSS primio nagradu za najboljeg trenera 2019. godine.