Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati sudija

Mike Dean neće suditi nakon prijetnji smrću

Porodica 52-godišnjeg sudije je takodje dobila prijetnje, koje su prijavljene policiji.

Britanski fudbalski sudija Mike Dean neće suditi za vikend utakmicu Premijer lige, poslije prijetnji smrću koje je dobio na društvenim mrežama nakon što je isključio dvojicu fudbalera u dva odvojena meča, prenijeli su danas britanski mediji.

Dean je žestoko kritikovan jer je isključio fudbalera West Hama Tomasa Součeka zbog oštrog, ali kako se čini, slučajnog starta na napadača Fulhama Aleksandra Mitrovića, u utakmici u subotu, koja je završena neriješeno 0:0.

Taj crveni karton pokazao je samo četiri dana pošto je isključio defanzivca Southamptona Jana Bednareka zbog starta na Anthony Martialu u pobjedi Manchester Uniteda od 9:0.

Porodica 52-godišnjeg sudije je takodje dobila prijetnje, koje su prijavljene policiji. Fudbaler West Ham-a Tomaš Souček podržao je sudiju.

“Svaka odluka koja se donese na terenu trebalo bi da ostane na terenu. Ne volim kada čujem da se to miješa u privatni život i šaljem Mike Deanu i njegovoj porodici podršku. Nema mjesta zlostavljanju bilo koje vrste. To je prošlost i sada sam koncentrisan na ostatak sezone”, naveo je Souček na društvenim mrežama.

Policija je u ponedeljak pokrenula istragu povodom prijetnji i ako identifikuje krivce preduzeće mjere, preneli su britanski mediji.