Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MARY WILSON

Umrla zvijezda Motowna i suosnivačica kultnog benda The Supremes (VIDEO)

Bila je inovatorica, posebna žena koja ostavlja trag, istinska diva, svima će nedostajati, saopćio je Berry Gordy, osnivač Motowna

Mary Wilson, jedna od osnivačica kultnog američkog benda The Supremes i pjevačka zvijezda Motowna, iznenada je preminula u 77. godini u ponedjeljak navečer u svome domu u Las Vegasu.

Muzička diva imala je samo 15 godina kad je s kolegicama Dianom Ross i Florence Ballard u Detroitu stvorila The Supremes, koji je muzičkom scenom žario i palio sve do 1977. kad se bend raspao.

– Šokiran sam i neizmjerno tužan… Mary je bila inovatorica, posebna žena koja ostavlja trag, istinska diva, svima će silno nedostajati… Ovo je strašan gubitak za našu Motown porodicu, stoji u priopćenju koje potpisuje osnivač Motowna, Berry Gordy.

Samo dva dana prije smrti, Wilson je na svom YouTube kanalu objavila video u kojem je otkrila kako intenzivno radi na novoj muzici – obožavateljima je planirala predstaviti solo materijal, ali i nikad objavljeni album “Red Hot”, koji je snimila sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

– Nadam se da će nešto od toga ugledati svjetlo dana na moj rođendan, 6. marta – rekla je.

The Supremes su bili poznati po megahitovima iz šezdesetih, uključujući “Baby Love” i “Come See About Me”. Čak 12 njihovih singlova bili su broj jedan na top ljestvicama u razdoblju od 1964. do 1969. godine.

Diana Ross poslije je izgradila uspješnu solo karijeru, a Florence Ballard tragično je umrla 1976. u dobi od 32 godine.

Mary je objavila dva samostalna albuma i 1988. primljena je u Kuću slavnih rock and rolla. Za bivšeg menadžera The Supremesa, Pedra Ferrera, udala se 1974. godine, a razveli su se 1981. U teškoj prometnoj nesreći 1994. poginuo im je sin Rafael – imao je samo 14 godina.

Legendarna muzičarka iza sebe je ostavila kćer Turkessu, sina Pedra Antonija Juniora i brojnu unučad.

Tačan uzrok njezine smrti još nije poznat.