Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dosta otkaza

Mladi “Zmajevi” počeli pripreme za utakmice s Velsom i Moldavijom

DSC_0261

Na današnjem treningu nije bilo igrača Sarajeva koji su danas igrali za svoj klub meč sa Radnikom u Bijeljini

Mladi nogometni “U-21” reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas na Ilidži, a u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru obavili su i prvi trening u sklopu priprema za kvalifikacione mečeve s Velsom i Moldavijom.

Na današnjem treningu nije bilo igrača Sarajeva koji su danas igrali za svoj klub meč sa Radnikom u Bijeljini.

Selektor Slobodan Starčević se suočio sa dosta otkaza, te je spisak izmijenjen u odnosu na onaj koji je objavljen prije nekoliko dana, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Klubovi nisu dozvolili dolazak Ermedinu Demiroviću, Jusufu Gazibegoviću, Amaru Dediću i Benjaminu Hadžiću. Amar Ćatić je pozitivan na koronavirus, dok je Nermin Hajdarević u izolaciji zbog pozitivnih slučajeva u njegovom klubu. Osim njih, Vladan Danilović je pozvan u “A” tim.

Naknadne pozive su dobili Amar Begić (Mladost), Gabrijel Čoko (Zrinjski), Andrej Đokanović (Sarajevo), Saša Maksimović (Sloboda), Ševkija Resić (Novi Pazar, Srbija), Nedim Hadžić (Mladost) i Anes Mašić (Zrinjski).

– Imali smo dosta otkaza pred ovo okupljanje, ali sastavili smo spisak od 25 igrača. Sve su to talentovani fudbaleri i vjerujem da će uspjeti da odgovore na sve naše zahtjeve. Prije svega, očekujemo da odigramo dobru utakmicu protiv Velsa, te da dođemo do povoljnog rezultata. Raduje nas da su igrači poput Danilovića, Šerbečića i Šabanadžovića dobili poziv u “A” reprezentaciju. Cilj nam i jeste da se ovi igrači svojim radom i dobrim utakmicama u “U-21” selekciji nametnu selektoru “A” tima – izjavio je selektor bh. tima Sloboda Starčević.

Ističe da je u selektor Velsa suočen s problemima zbog otkaza pojedinih igrača.

– Mi smo svjesni da su oni jedna veoma kvalitetna ekipa, sastavljena od igrača koji nastupaju u jakim engleskim klubovima. Uzećemo sve to u obzir i spremićemo tim da odigra dobru utakmicu i da pokušamo doći do pobjede – dodao je selektor.