Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski reprezentativac

Modrić nakon novog poraza Reala: Ovo je neobjašnjivo

sahtar real (1)

Modrić je poručio da španskom prvaku nedostaje samopouzdanja u trenucima nakon primljenog gola

Drugi put ove sezone Real Madrid je izgubio od Šahtara (2:0) i tako se porazom u petom kolu Lige prvaka doveo u tešku situaciju za prolazak grupe.

“Teško je objasniti ovaj poraz”, rekao je nakon utakmice u Ukrajini Luka Modrić koji je bio jedan od boljih igrača Reala.

“U prvom poluvremenu smo izgledali jako dobro, stvorili smo dosta prilika, ali nismo uspjeli zabiti gol. Nakon što su oni postigli pogodak, sve se promijenilo. Teško mi je sve to objasniti. U teškoj smo situaciji, ali tako je kako je. Stvorili smo prilike, ali teško postižemo golove. Ako ne damo gol dovoljno rano, sve postaje problematično za nas. To je tako u nogometu, to nije matematika. Neće sve ići onako kako smo si zamislio.”

Modrić je poručio da španskom prvaku nedostaje samopouzdanja u trenucima nakon primljenog gola.

“Čim protivnik povede, mi gubimo samopouzdanje. To moramo promijeniti i popraviti. Nedostaje nam i konstantnosti jer odigramo jednu sjajnu utakmicu pa dvije loše pa jednu dobru.”

Real u posljednjem kolu mora pobijediti Borussiju Monchengladbach.

“Ostala nam je još jedna utakmica i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Moramo biti pozitivni i vjerovati da ćemo pobijediti u toj utakmici.”