Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Morata: Italija je najgori mogući protivnik

alvaro-morata

Fudbalski reprezentativac Španije Alvaro Morata smatra da je Italija najgori mogući protivnik kojeg je njegova selekcija mogla dobiti u osmini finala EURO 2016. Španci su za to sami krivi, jer su u sinoćnjoj utakmici trećeg kola grupe D izgubili od Hrvatske 1:2, te tako ispustili prvo mjesto na tabeli, javlja Anadolu Agency (AA).

Morata koji igra za torinski Juventus jako dobro poznaje snagu italijanske reprezentacije u kojoj igra dosta njegovih klupskih saigrača.

“Nismo mogli dobiti goreg protivnika. Italija je taktički vrlo jaka ekipa i moraćemo odigrati savršenu utakmicu kako bismo se plasirali u četvrtfinale”, rekao je Morata za italijanske medije.

Mnogo optimističniji od svog napadača je španski selektor Vicente Del Bosque.

“Da bismo postali šampioni Evrope moramo pobijediti bilo kojeg protivnika. Imali smo šansu da sa bodom ili sva tri ostanemo prvi u grupi, ali je nismo iskoristili. Sada smo tu gdje smo i idemo se pripremati za Italiju”, kazao je Del Bosque.

Španija ima priliku osvojiti treći uzastopni naslov šampiona Starog kontinetna. “Crvena furija” već je ušla u istoriju prije četiri godine, kada je postala prva selekcija koja je odbranila pehar namijenjen najboljoj reprezentaciji Evrope.

Utakmica osmine finala EURO 2016 između Italije i Španije igraće se u ponedjeljak, 27. juna, na Stade de Franceu u Saint-Denisu s početkom u 18 sati.