Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Mourinho nakon nokauta na Maksimiru: Vidio sam prije utakmice i drugi i treći gol

New Project (62)

Ne znam jeste li imali priliku gledati moj intervju nakon utakmice, mislim da mogu samo ponoviti što sam rekao

Dinamo je u uzvratnoj utakmici osmine finala Evropa lige senzacionalno pobijedio Tottenham 3:0 i plasirao se u četvrtfinale.

Apsolutni junak utakmice bio je Mislav Oršić koji je zabio hat-trick. Doveo je Dinamo u vodstvo fantastičnim golom u 62. minuti, u 83. je povisio na 2:0, a u 106. minuti je senzacionalnim solo prodorom odveo Dinamo u četvrtfinale.

Susret je po završetku komentirao trener Tottenhama Jose Mourinho, koji je odgovarao na pitanja novinara bez da je dao uvodni komentari utakmice.

“Ne znam jeste li imali priliku gledati moj intervju nakon utakmice, mislim da mogu samo ponoviti što sam rekao. Ako ste ga gledali, ne moram ponavljati. Ako moram ponavljati, mogu ponovno iskoristiti iste riječi. Ako ste ga slušali prije, ne mogu reći ništa novo”, rekao je Mourinho i okrenuo se pitanjima.

Je li vas Dinamo iznenadio?

“Vjerujem da nismo iznenađeni od Dinama jer smo prije utakmice znali da moramo igrati na pobjedu i izbjeći misli o tome da je remi ili minimalni poraz uredu. Rekao sam im da igraju na pobjedu. Čak i na poluvremenu sam im rekao da ne vjeruju u to što je sada 0:0. Moji igrači nisu bili iznenađeni. Dinamov stav je bio ispravan. Bilu su motivirani i željni, htjeli su dokazati da imaju talent i kvalitetu. To mogu samo nazvati profesionalizmom jer za mene profesionalizam počinje u stavu. To je ono što je bitno, nakon toga više ili manje talenta radi razliku, ali stav nikad ne smije biti upitan”.

Šta kažete na Oršića?

“Vjerujte ili nemojte vjerovati, ali moji igrači su gledali, gledali i gledali Oršićeve akcije iz cijele karijere. Pripremali smo se uz videe kvaliteta svih igrača Dinama. Gol koji je Oršić zabio… sve takve ranije smo vidjeli igrači i ja, mogu samo reći da sam ranije vidio i drugi i treći gol. Dao sam igračima sve informacije o Oršiću i samo to mogu reći. Čestitke njemu na sjajnoj večeri”.

Brine li vas što igrači nisu slušali vaše ideje?

“Naravno da me brine što me igrači ne slušaju. Puno radimo i trudimo se osigurati im najbolje uvjete, naravno da me to brine. Moja pozicija trenera je ona koja mi brani da izađem pred kamere i da ulazim u dubinu s analizom ovakvih stvari, nadam se da to razumijete, ali vjerujem da svi moramo prihvatiti svaku kritiku koju dobijemo nakon ovog”.