Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Svjetsko prvenstvo će osvojiti neka od ove četiri reprezentacije

mourinho

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho smatra da će se za titulu svjetskog prvaka u Rusiji boriti četiri reprezentacije.

Portugalac koji će na prvenstvu raditi kao komentator, smatra da je njegova domovina jedan od favorita za osvajanje zbog velikog uticaja njihove najveće zvijezde Cristiana Ronalda.

Menadžer Uniteda smatra da je situacija slična s Argentinom zbog četverostrukog osvajača Zlatne lopte Lionela Messija.

Na tu listu dodao je još i Brazil i Španiju, kao favorite da se nađu u finalu u Moskvi 15. jula.

“Igrači poput Messija i Ronalda su tako dobri da čine svoj tim boljim nego što zapravo jeste na papiru. Zato mislim da će Argentina i Portugal dobro proći. Brazil, zbog selektora Titea, može i defanzivno odigrati dobro, a posjeduju i čisti brazilski talent”, kazao je Mou u razgovoru za magazin GQ.

“Od europskih timova, Španija je izgledala čvrsto u kvalifikacijama. Imaju spoj iskustva i kvaliteta. Ipak, nikad ne znate, na Svjetskom prvenstvu uvijek se može desiti iznenađenje”, zaključio je Mourinho.

I dok traju pripreme za najprestižnije fudbalsko takmičenje na svijetu, Mourinhov United vrijedno radi na dovođenju pojačanja za nadolazeću sezonu. Očekuje se da za Crvene đavole potpiše Brazilac Fred iz Shakhtara, a špekulacije o dolasku Sergeja Milinković-Savića i Gareth Balea se nastavljaju.