Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Rome

Mourinho: Više me niko neće pitati zašto stalno koristim iste igrače

mourinho roma (1)

Ja sam odabrao ovaj sastav i moja je odgovornost, rekao je trener Rome

Jose Mourinho je u izjavi nakon najtežeg poraza u karijeri rekao da je sada svima jasno zašto stalno koristi iste igrače u sastavu Rome.

Roma je upisala gorak poraz od Bodo/Glimta u gostima (6:1) u 3. kolu grupe C Konferencijske lige.

Ovo je bio prvi put da neka Mourinhova ekipa primi šest ili više golova, a Portugalcu je ovo bila čak 1008. utakmica u trenerskoj karijeri.

“Ja sam odabrao ovaj sastav i moja je odgovornost. To sam uradio s dobrim namjerama, da pružim šansu onima koji rade naporno i da rotiram ekipu na umjetnoj travi i u hladnim uvjetima. Odlučio sam odmoriti mnogo igrača. Izgubili smo od ekipe koja je večeras pokazala veću kvalitetu. To je jednostavno. Da uvijek mogu igrati s istom postavom, ja bih igrao. To je rizično jer imamo veliku razliku u kvaliteti između dvije grupe igrača. Znam limite ove ekipe, to nije nešto novo za mene, ali i dalje očekujem bolji odgovor. Kao što sam rekao, ja biram ko će igrati, tako da je odgovornost na meni”, rekao je Mourinho.

Portugalac smatra da na raspolaganju ima samo 13 igrača koji mogu igrati za Romu te da ostali nisu na zadovoljavajućoj razini.

“Svaki poraz pravi štetu. Pričao sam s igračima i bio iskren. S njima sam bio iskren, ali ne mogu i s vama. Nikada nisam bježao od činjenice da smo ekipa s limitima. Imamo 13 igrača koji predstavljaju jedan klub, a ostali su na drugoj razini. Ako ništa, pozitivno je što me više niko neće pitati zašto stalno koristim iste igrače. Ovaj rezultat nas neće natjerati da iznosimo unutarnje probleme”, rekao je Mourinho.