Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Možete napuniti stadion samo kada vam dođu Bosanci, Hrvati i Albanci

srbija albanija

“Nemamo za koga navijati”, komentar je beogradskog Telegrafa nakon utakmice Srbije i Estonije u kojoj su izabranici selektora Radovana Ćurčića slavili s minimalnih 1:0 golom Aleksandra Kolarova.

Uprkos pobjedi, u Srbiji su nezadovoljni igrom svoje nogometne reprezentacije…

“Rezultat ponekad i nije toliko bitan kada ljudi primjećuju mučenje i patnju na terenu. Srbija više nema kult reprezentacije! Zašto? Je li narod kriv što ne želi uzaludno potrošiti 90 minuta gledajući reprezentaciju?”, pita se novinar Telegrafa.

Reprezentacija Srbije zanima sve manje ljudi…

“Ljubitelji reprezentacije utakmice gledaju putem TV-a, a i njih je sve manje i manje. Na stadione više niko i ne dolazi. Nogometna reprezentacija Srbije može napuniti stadion samo kada su u pitanju utakmice visokog rizika i utakmice s političkom pozadinom (Hrvatska, Albanija, BiH). Utakmicu protiv Portugala u kvalifikacijama je gledalo samo pet hiljada ljudi, a nogometna sila Francuska privukla je 12.500 gledatelja.”

“Ne tako davno, utakmice nogometne reprezentacije bile su nacionalni praznik, a danas je 248. repriza “Mućki” zanimljivija od gledanja Ćurčićevih pulena. Doživjeli smo da ljubitelji nogometa satima nakon utakmice ne znaju rezultat jer se narod umorio od silnih prekretnica za srpski nogomet. Ubili ste nam želju da vas gledamo.”

Podsjetimo, Srbija je propustila posljednja dva velika takmičenja, a nije se plasirala ni na Evropsko prvenstvo u Francusku ovog ljeta.