Muharemović: Potrebno je da otklonimo još neke nedoumice oko tima

velez-pripreme1111

Igrači Veleža se već sedam dana pripremaju na Zlatiboru. Ovaj dio priprema je zamišljen za uigravanje ekipe i rješavanje eventualnih nepoznanica oko sastava koji bi trebao početi prvenstvo.

O uslovima priprema, smještaju, trenutnom stanju u ekipi i dosad ostvarenim rezultatima razgovarali smo sa šefom Stručnog štaba, Dželaludinom Muharemovićem koji nam je dao svoj komentar:

– Premda je ekipa prvi put na Zlatiboru, igrači nisu imali velikih problema sa aklimatizacijom. Uslovi za rad su fantastični. Na raspolaganju nam je sve što je neophodno za kvalitetno odrađen pripremni ciklus-od smještaja u hotelu do kvalitetnih terena. Ovdje se nalazi veliki broj ekipa koje se pripremaju, neke čak i duži niz godina, rekao je trener Dželaludin Muharemović za zvaničnu Veležovu stranicu, te dodao:

velez-pripreme2

– Atmosfera na treninzima je odlična. Svi igrači profesionalno i spremno pristupaju svojim obavezama i jedva čekaju početak prvenstva. Problema sa povredama nemamo, svi igrači su u redovnom trenažnom procesu. Dosad smo ovdje odigrali dvije pripremne utakmice čijim rezultatom nismo zadovoljni. U posljednjem susretu sa Jagodinom nismo imali ni sreće unatoč tome što smo sve vrijeme kontrolisali igru.“

Iako je otkazana kontrolna utakmica s Čelikom, Muharemović tvrdi da to neće biti veliki deficit za ekipu.

– Ovdje se nalazi zaista veliki broj ekipa i mislim da do srijede možemo ugovoriti još jednog protivnika. Pripreme ulaze u sami finiš i zato je potrebno da otklonimo još neke nedoumice oko tima koji bi se trebao iskristalisati u generalci koja će biti odigrana po povratku u Mostar, smatra Muharemović.