Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muller pogodio za minimalac Bayerna, Koln savladao Borussiju

Muller

Fudbaleri Bayerna, Leverkusena i Augsburga slavili su danas kao gosti, dok je čast domaćina spasili su Koln i Frankfurt.

Veoma zanimljivo prvo poluvrijeme gledali smo u meču Hannovera i Bayerna, dosta propuštenih prilika na obje strane, ali je više znanja i sreće u ovom periodu imao gost iz Minhena.

Bayern je golom Thomasa Mullera iz penala savladao domaćina u okviru 17. kola Bundeslige, a rezultat je u drugom poluvremenu mogao da bude i ubjedljiviji u korist Bayerna da je Leeandoeski iskoristio svoje prilike.

http://dai.ly/x3iq4lo

U utakmici Ingolstadta i Leverkusena slavili su takođe gosti identičnim rezultatom kao i Bayern, a jedini gol na ovom meču postigao je Javier Hernandez.

Belarabi mu je asistirao nakon odlično istrčane kontre, a Chicharito je rutinski savladao golmana domaćih za pobjedu Leverkusena. Ovo je njegov 7. gol u poslednjih 5 utakmica za Leverkusen, igra u fantastičnoj formi.

http://dai.ly/x3ipzj2

Umalo je slavio i Dortmund u gostima, ali je Borussija imala nešto teži zadatak jer je igrala protiv sasvim solidne ove sezone ekipe Kolna. Imali su gosti prednost sve do 82. minuta, ali onda slijedi potpuna propast tima sa Westfalena.

Jedini gol na ovom meču za Borussiju postigao je Papastatopulos koji je to učinio nakon kornera koji je izveo Mkhitarijan u prvom poluvremenu. Odlično je skočio, bio je sam i glavom je uspio da savlada protivničkog golmana.

http://dai.ly/x3iq6ik

Ipak, Coler je postigao za Koln u drugom poluvremenu i to u 82. minutu, da bi pobjedu domaćinu doneo Modeste u posljednjem minutu meča.

Golom Moraveka slavio je i Augsburg sa 0:1 u gostima protiv Hamburga, i tako je došao do treće uzastopne pobjede u prvenstvu čime je pobjegao od zone ispadanja.

Frankfurt je jedina ekipa koja je slavila danas kao domaćin. Gubili su i oni sa 0:1, Werder je došao do prednosti preko Pizzara, ali su Meier i Aigner preokrenuli rezultat u korist domaćina.