Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

United se opet osramotio, Leicester slavio na Goodison Parku

2F81FCF000000578-3366876-image-a-79_1450540211588

Fudbaleri Liecestra nastavili su sa nevjerovatnim igrama i rezultatoma pošto su pobijedili Everton u Liverpoolu sa 3:2 u 17. kolu Premijer lige.

Tim Claudija Ranierija slavio je na izuzetno teškom gostovanju i sada ima 38 bodova na čelu tabele, šest više od drugoplasiranog Arsenala.

Ni Roberto Martinez i njegov Everton nisu zaustavili najprijatnije iznenađenje evropskog fudbala ove sezone. Rijad Marez je postigao dva gola sa penala, jednom se u strijelce upisao i Okazaki, pa golovi Lukakua i Miralasa nisu mnogo pomogli Evertonu.

http://dai.ly/x3iq6jh

Jose Mourinho dobio je otkaz u četvrtak, a njegovo ime je skandirano na tribinama Stamford Bridgea, ali i Old Trafforda u subotu. Chelsea je bez Portugalca odigrao dobro i bez problema je savladao Sanderlend sa 3:1.

Ivanović je u petom minutu postigao vodeći gol poslije asistencije Williana. Na 2:0 je u 13. minutu povećao Pedro, a meč je riješio Oscar u 50. minutu sa penala. Tri minuta kasnije konačan rezultat postavio je Borini na drugoj strani.

http://dai.ly/x3iq8j1

I dok je skandiranje Mourinhu na Stamford Bridgeu bilo očekivano, Portugalac je dobio ovacije i na Old Traffordu. Norwich je šokirao tim Louisa Van Gaala sa 2:1, a navijači Uniteda su tokom meča u nekoliko navrata jasno rekli da žele Mourinha na klupi.

http://dai.ly/x3iq6xn

United je doživio četvrti poraz u sezoni, nema pobjedu na posljednje četiri utakmice i ostao je četvrti na tabeli sa 29 bodova.

Jerome je postigao prvi gol u 38. minutu, a Tetey je u 54. minutu duplirao prednost. Anthony Martial dao je nadu Unitedu u 66. minutu, ali domaćin do kraja nije uspio da postigne gol.

Poraz Uniteda iskoristio je Tottenham koji je savladao Southampton u gostima sa 2:0 i sada ima isti broj bodova kao tim Louias van Gaala. Pobjedu gostima iz Londona donijeli su Kane u 40. i Ali u 43. minutu.

http://dai.ly/x3iq6lu

Crystal Palace je pobijedio Stoke u gostima sa 2:1 golom Chung-Jonga u 89. minutu, dok je Bornemouth savladao West Bromvich u gostima istim rezultatom golom Danielsa u finišu sa penala.