Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muratović i Husić razgovarali o jačanju FK Sloboda

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović ugostio je predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla Azmira Husića i predsjednika Udruženja ratnih vojnih invalida Fahrudina Husanovića.

Sastanak je obostrana namjera uspostavljanja saradnje između Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i FK Sloboda u smislu njenog jačanja i ostvarivanja pozitivnih pomaka u toj oblasti, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Husić je naglasio da od Slobode želi napraviti jak i stabilan klub s izgrađenom infrastrukturom, te da želi investirati u nekoliko projekata koji će doprinijeti razvoju sporta u Kantonu.

Muratović se zahvalio prvom čovjeku Fudbalskog kluba Sloboda, te istaknuo opredjeljenost i spremnost Ministarstva da prihvati i podrži sve projekte koji imaju za cilj osiguranje kvaliteta u sportu i poboljšanje uslova za razvoj sporta. Iskazao je punu podršku u radu na realizaciji zajedničkih projekata u narednom periodu, kroz koje će se poticati vaninstitucionalni odgoj i obrazovanje putem sporta.