Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Favoriti smo, ali to moramo pokazati na terenu

musemić mehmedagić
Foto: fksloboda.ba

Nogometaši Slobode u subotu se na Tušnju sastaju s Travnikom u meču 13. kola Premijer lige BiH.

[yuzo_related]

Vodeća ekipa nakon 12 kola ima priliku da pred svojim navijačima dođe do osme pobjede kojom bi zadržala lidersku poziciju.

Trener Husref Musemić na pres-konferenciji je istakao da su Tuzlaci favoriti, ali da to trebaju pokazati na terenu.

“Realno gledajući mi smo na svom terenu favoriti, ali to moramo potvrditi na terenu! Imamo nekoliko prvotimaca koji neće moći nastupiti protiv Travničana i to je prava prilika da fudbaleri koji do sada nisu imali šansu na terenu pokažu koliko mogu i umiju”, rekao je Husref Musemić na današnjoj konferenciji za medije.

Iako u Tuzli dolazi ekipa iz donjeg dijela tabele, Musemić ističe važnost svih utakmica, navodeći da igrači trebaju da imaju pristup kao da se radi o derbiju protiv drugoplasirane ekipe.

“Iako i oni imaju odsutnih igrača, izdvojio bih Kouadija kao njihovog najopasnijeg fudbalera. Ekstremno je brz, a takvi igrači kada dobiju prostora veoma su opasni po svakog protivnika. Na to ćemo morati obratiti posebnu pažnju. Travnik se pokazao kao ekipa koja dobro igra protiv jačih timova. Stoga, moramo biti oprezni.”

Dodao je da ima problema zbog povreda ili suspenzija igrača, ali da će oni koji izađu na teren morati pružiti maksimum da dođu do novih bodova.

Pozvao je navijače da u što većem broju sutra dođu na Tušanj i bodre ekipu.

Utakmica počinje u 14.30 sati, a sudit će Goran Paradžik iz Ljubuškog.