Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Možemo uzeti oba trofeja, ali i ostati bez Evrope!

husref musemic

Nogometaši Slobode pokušavaju zaboraviti debakl protiv Širokog Brijega. U zao ili u dobar čas dolazi Željezničar, koji će pokušati anulirati prednost Tuzlaka iz prve polufinalne utakmice Kupa BiH (2:1).

Igračima Slobode ovo je prilika da pobjedom i plasmanom u finale vrate samopouzdanje.

Na današnjoj konferenciji za novinare razgovaralo se o sutrašnjem susretu sa Željezničarom, ali i o proteklom sa Širokobriježanima.

– Prošle srijede pobijedili smo na Grbavici, u nedjelju smo poraženi na Tušnju. To je život i događa se i mnogo jačim svjetskim ekipama. Vidite kako je Dortmund prošao protiv Liverpula. Sutra želimo izboriti finale Kupa BiH. Imamo rezultat koji nam daje pravo da se nadamo uspjehu, mada znamo da isto želi i Željo, a da u finalu mjesta ima samo za jednog od nas. Ako nas Željo pobijedi, čestitat ću im – rekao je Musemić.

Igračima Slobode priključio se oporavljeni Haris Mehmedagić. Svi igrači su spremni za igru. U konkurenciji neće biti jedino Anesa Haurdića koji nema pravo nastupa u Kupu za ekipu s Tušnja.

– Razgovarali smo o tome da igrači koji igraju mnogo utakmica moraju da se naviknu i na poraze. U ovom trenutku nemamo vremena ni za radost, a ni za tugovanje, jer nas čeka nova, teška utakmica. Ne znam kako će Željo igrati, ali znam da se mi nećemo braniti, niti čuvati rezultat iz prve utakmice. I Željo ulazi u seriju teških utakmica, jer mu predstoje derbiji sa Sarajevom i Zrinjskim – navodi trener Slobode.

Odgovarajući na pitanje koga bi želio u finalu Kupa, Musemić je rekao da tek treba doći u finale.

– Onda će nam biti svejedno s kim igramo. Imali smo do sada Čelik, Sarajevo i Želju, svi su željeli proći, a mi smo do sada pobjeđivali. Zaslužili smo da se nađemo u finalu. Sada smo u prilici da uzmemo i oba trofeja, ali i da ostanemo bez Evrope. Još je sve otvoreno – smatra Musemić.

Komentirajući slabu igru pojedinih odbrambenih Slobodinih igrača u meču protiv Širokog Brijega, Musemić je rekao da su greške bile evidentne.

– Kod prvog gola nije izblokiran centaršut, primili smo gol, a onda ubrzo još dva. Uvijek je falio ili stoper ili drugi bek. Ponavljam, sve se rasulo u pet minuta. Široki je tri puta šutirao i postigao tri gola. Iskoristili su svoje šanse i kaznili su nas – kaže Musemić.

Na upit da li je on kaznio nekoga od igrača, trener Slobode je rekao da on nikada ne kažnjava.

– Razmišljam da je igračima ovo posao, od ovoga žive i vjerujem da žele sve uraditi najbolje. Teško je sve kontrolisati u ovako velikom broju utakmica. I ovakvi porazi se dešavaju. Nažalost, ovoga puta smo mi nastradali. No, i dalje do kraja želimo pobijediti sve utakmice, a vidjet ćemo je li to realno – zaključio je Musemić.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo