Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kup bih

Musemić nakon poraza na Pecari: Bilo je i stvari koje ne čine fudbal lijepim

husref pecara (1)

Kad smo izašli primili smo gol, a ne može niko reći 100 posto da li je to bilo do prekida, dodao je Musemić.

Sarajevo nije uspjelo pobijediti Široki Brijeg i plasirati se u četvrtfinale Kupa BiH. Trener Husref Musemić bio je razočaran zbog nemilih scena koje su obilježile meč, ali i zbog ispadanja njegove ekipe, koja tako neće uspjeti odbraniti trofej osvojen prošle sezone.

– Bilo je mnogo prilika i preokreta. Bilo je i stvari koje ne čine fudbal lijepim, ali Bože moj – šta ćemo… Svojim igračima čestitam, jer su se borili. Bilo je stvari koje nam nisu išle u prilog. U fudbalu morate sagnuti glavu, otići i to prihvatiti, bez obzira da li ste pobijedili ili izgubili, rekao je Musemić nakon utakmice.

Prokomentarisao je igru oba tima.

– Bilo je dosta preokreta. Dobra utakmica sa puno golova. Čestitke igračima, borili su se, ali teško je, ima puno faktora, dodao je.

Kazao je i da je na raspoloženje igrača uticao i prekid.

– I to je jedan od razloga. Sjedite 20 minuta u svlačionici. Kad smo izašli primili smo gol, a ne može niko reći 100 posto da li je to bilo do toga, dodao je Musemić.

Ekipe Širokog Brijega, Željezničara, Zrinjskog, Tuzla Cityja, Borca, Olimpika, Goška i Rudara iz Kaknja plasirale su se u četvrtfinale nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine.

Najubjedljiviju pobjedu u osmini finala ostvario je Borac koji je u gostima savladao Zvijezdu 09 sa 6:0, dok je Željezničar također s visokih 6:1 pobijedio Mladost iz Doboj Kaknja. Široki Brijeg je savladao branitelja naslova Sarajevo sa 3:2, Zrinjski je pobijedio Slobodu s 2:0, a Tuzla City ekipu Veleža s 1:0.

Olimpik je pobijedio Tošk sa 3:0, dok je Gošk u gostima bio bolji od Ljubića sa 2:0.

U susretu dvije ekipe Rurada, iz Prijedora i Kaknja, putnika u četvrtfinale odlučili su penali s obzirom na to da je 90 minuta susreta završeno bez golova. Bolja u izvođenju jedanaesteraca bila je ekipa iz Kaknja koja je slavila sa 5:4.