Fudbal

Musemić: Šteta što će jedna ekipa morati ‘otpasti’

14/03/2016

Nogometaši Slobode u pobjedničkom raspoloženju dočekuju uzvrat sa Sarajevom. Pobjeda u Vitezu bila je svojevrsno rasterećenje, s obzirom na to da su duel s Karačićevom ekipom tretirali kao jedno od najtežih gostovanja do kraja prvenstva.

Pobjeda i dobra igra u drugom poluvremenu osokolila je Tuzlake, pa puni optimizma odlaze na noge Bordo momčadi.

Niko u redovima Slobode i ne spominje incidente s Tušnja u prvoj utakmici. Trener Husref Musemić kaže da očekuje punu koncentraciju igrača na ono što će se događati na igralištu.

– Stalno ponavljam da nas žrijeb nije mazio i da Sarajevo nismo željeli prije finala. Sastaju se dvije ekipe koje žele ići dokraja. Neko će sutra otpasti, ali Bože moj, nogomet će se igrati i poslije, neće biti smak svijeta za onog ko ne prođe. Jedino što želim je da sve protekne u fer i sportskoj borbi – stajalište je Musemića.

Za sutrašnji duel sa Sarajevom, Musemić ne može računati na ozlijeđenog Harisa Mehmedagića, oboljelog Ibrahima Škahića, te Anesa Haurdića koji ne može u kupu nastupati za Tuzlake.

Sloboda je u Vitezu boravila od petka. Jutros su došli u Vogošću, popodne imaju zakazan trening (16 sati), a nakon toga će pokušavali da se osvježe za uzvrat u kojem žele prolaz u polufinale.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.