Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vječiti derbi

Musemić: Ulogu favorita prepuštamo Željezničaru

musemic i gavric333

. Što se tiče igračkog kadra, on je puno bolji u odnosu na meč sa Širokim. Ahmetović je tu, Hodžić je tu, Gavrić i Lazić se vraćaju”, rekao je Musemić

FK Sarajevo u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH sutra igra utakmicu protiv FK Željezničar.

Tim povodom održana je press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić i prvotimac Nebojša Gavrić.

“Ambijent će biti dobar, noćna utakmica, dobar teren i svi preduslovi za aktere da odigraju što bolje. Mi smo možda malo više utakmica igrali nego oni, ali potrudićemo se da odigramo približno posljednjem derbiju. Prepuštamo ulogu favorita Željezničaru jer je domaćin. Što se tiče igračkog kadra, on je puno bolji u odnosu na meč sa Širokim. Ahmetović je tu, Hodžić je tu, Gavrić i Lazić se vraćaju”, rekao je Musemić.

Gavrić je rekao da ne treba previše riječi trošiti na sutrašnji meč.

“Derbi je najljepša stvar koju bh. fudbal nudi. Motiva neće nedostajati. Koristim šansu da se zahvalim navijačima na podršci i da ih pozovem da nas i sutra podrže. Derbi je nešto s čim se grad Sarajevo treba ponositi i siguran sam da ćemo sutra gledati spektakl”, poručio je Gavrić.