prije 36 godina

Na današnji dan Baka Slišković je zabio gol koji Split nikad neće zaboraviti (VIDEO)

baka

Skraćeni korner izvodi Baka Slišković i dok se očekuje centaršut u prepuni peterac, on baš svima na terenu i stadionu prodaje lažnjak…

Na današnji 1984. Hajduk je na krcatom i kišom potopljenom Poljudu na uzvratu četvrtfinala Kupa UEFA-e dočekao Spartu, koja je u prvoj utakmici u Pragu pobijedila 1:0, piše Index.

Hajduk je 80-ih odigrao nekoliko europskih kišnih klasika: Tottenham, Dnipro, Sparta, ali najbajkovitiji je onaj protiv praškog velikana.

Hajduk je na putu do osam najboljih u ovom euro-kupu izbacio rumunjsku Universitateu, mađarski Honved i niški Radnički, te prvu četvrtfinalnu utakmicu u gostima gubi 0:1.

Ne treba ni reći da je na Poljudu pobjedu vrijednu polufinala očekivalo 50 hiljada navijača, koji su se oduševili u 18. minuti kada je Ivan Gudelj poništio Spartinu prednost.

Međutim, ono što se dogodilo u 119. minuti, kada su već svi očekivali penale, najljepša je priča u 41 godinu dugoj historiji Poljudske ljepotice.

Skraćeni korner izvodi Baka Slišković i dok se očekuje centaršut u prepuni peterac, on baš svima na terenu i stadionu prodaje lažnjak i puca pravo u gol.

Tektonski poremećaj do tada i od tada nedoživljenih razmjera pogodio je taj dio Splita, a nakon utakmice se slavilo kao da je osvojen trofej, iako je kiša i dalje padala.

Sjajni pogodak možete vidjeti na 7:00 u video snimku u nastavku.