Laktaši

Došli iz inostranstva u BiH, pa se kretali po gradu: Slijedi im kazna

laktasi

Za krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” propisana je novčana ili zatvorska kazna do dvije godine

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši juče su postupili po prijavi da su dva lica inicijala S. Đ. i Đ. B. iz Laktaša, prekršili preporučene mjere samoizolacije donešene od strane dežurnog epidemiologa Doma zdravlja Laktaši kao i Rješenja o izolaciji donesena na graničnim prelazima Gradiška i Klobuk, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka navodi se da su navedena lica došla iz inostranstva u Republiku Srpsku, te su se kretali na području opštine Laktaši.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije'”, navodi se u saopštenju iz PU Banjaluka.

Za navedeno krivično djelo propisana je novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine.

“Policijska uprava Banjaluka, apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj, a koja je nastala usljed širenja koronavirusa, ponašaju odgovorno, da postupaju u skladu s odlukama državnih organa i preporukama ljekara jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini”, stoji u saopštenju.