Fudbal

uefa se prisjetila

Na današnji dan prije 18 godina Ibra je zadivio fudbalski svijet

18/06/2022

Što se tiče Ibrahimovića, on je na tom Euru čitavom svijetu pokazao kakav je talent. Napustio je Ajax, otišao je u Juventus, a sve ostalo je istorij

Na današnji dan prije 18 godina u grupnoj fazi Eura u Portugalu igrale su Švedska i Italija. Rezultat je bio 1:1. Italijane je u prednost doveo Cassano u 37. minuti, a pet minuta prije kraja 22-godišnji Zlatan Ibrahimović izveo je jednu od svojih nogometnih čarolija u karijeri i postigao gol koji se zaista rijetko viđa.

Iz gužve, iz nemoguće pozicije, fantastično je petom prevario Buffona i zabio čudesan gol kojeg se danas prisjetila i UEFA na svom službenom Twitteru.

Zadnje kolo te grupe donijelo je jednu od najkontraverznijih utakmica u istoriji. Kako je Italija dobila Bugarsku, Danci i Šveđani mogli su proći dalje i izbaciti Italiju samo ako odigraju 2:2. Svaki drugi rezultat bi jednu od te dvije ekipe izbacao van, a Italijane bi vodio dalje. Danska i Švedska tad su odigrale upravo 2:2, prošle su dalje, a Italijani, koji su smatrali da su prevareni, morali su otići kući.

Što se tiče Ibrahimovića, on je na tom Euru čitavom svijetu pokazao kakav je talent. Napustio je Ajax, otišao je u Juventus, a sve ostalo je istorija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.