Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uefa se prisjetila

Na današnji dan prije 18 godina Ibra je zadivio fudbalski svijet

ibra peta

Što se tiče Ibrahimovića, on je na tom Euru čitavom svijetu pokazao kakav je talent. Napustio je Ajax, otišao je u Juventus, a sve ostalo je istorij

Na današnji dan prije 18 godina u grupnoj fazi Eura u Portugalu igrale su Švedska i Italija. Rezultat je bio 1:1. Italijane je u prednost doveo Cassano u 37. minuti, a pet minuta prije kraja 22-godišnji Zlatan Ibrahimović izveo je jednu od svojih nogometnih čarolija u karijeri i postigao gol koji se zaista rijetko viđa.

Iz gužve, iz nemoguće pozicije, fantastično je petom prevario Buffona i zabio čudesan gol kojeg se danas prisjetila i UEFA na svom službenom Twitteru.

Zadnje kolo te grupe donijelo je jednu od najkontraverznijih utakmica u istoriji. Kako je Italija dobila Bugarsku, Danci i Šveđani mogli su proći dalje i izbaciti Italiju samo ako odigraju 2:2. Svaki drugi rezultat bi jednu od te dvije ekipe izbacao van, a Italijane bi vodio dalje. Danska i Švedska tad su odigrale upravo 2:2, prošle su dalje, a Italijani, koji su smatrali da su prevareni, morali su otići kući.

Što se tiče Ibrahimovića, on je na tom Euru čitavom svijetu pokazao kakav je talent. Napustio je Ajax, otišao je u Juventus, a sve ostalo je istorija.