Fudbal

Pod bijelim brijegom

Na mostarskom gradskom derbiju očekuje se 400 Veležovih navijača (VIDEO)

22/07/2019

Velež se nakon tri godine vratio u Premijer ligu BiH, a već u drugom kolu ekipa  Ibre Rahimića gostuje kogd Zrinjsko

Oko 400 Veležovih navijača prisustvovat će gradskom derbiju između Zrinjskog i Veleža u nedjelju, a na stadion pod Bijelim brijegom doći će organiziranim prijevozom.

Velež se nakon tri godine vratio u Premijer ligu BiH, a već u drugom kolu ekipa  Ibre Rahimića gostuje kod Zrinjskog. Kako bi gradski derbi protekao u najboljem redu u ponedjeljak je održan prvi u nizu sastanaka predstavnika mostarskih klubovi, Grada Mostara i županijskog MUP-a.

Grad Mostar aktivno se uključio u organizaciju utakmice te je za pojačane sigurnosne mjere izdvojio 5000 maraka, a za prijevoz gostujućih navijača 3000 maraka.

Iz kantonalnog  MUP-a najavili su kako će uz svaku ulaznicu za gostujuće navijače biti evidentirano ime nositelja te ulaznice te da alkoholiziranim i agresivnim osobama neće biti dopušten ulazak na stadion.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić poručio je kako će svim ljubiteljima nogometa biti omogućeno da uživaju u utakmici i da navijaju za svoje ljubimce, ali da se neće tolerirati incidentno ponašanje.

– Građani Mostara koji nisu ljubitelji sporta i koji ne idu na utakmice ne smiju biti taoce nekih nemilih scena i poduzet ćemo sve da se takve scene izbjegnu – poručio je Bešlić.

Predsjednik Veleža Šemsudin Hasić kazao je kako je njegova želja da sudar gradskih rivala u skoroj budućnosti ne bude “utakmica visokog rizika” već “pravi sportski praznik”.

– Nadam se da ćemo poslije jedne ili dvije utakmice preći na otvoreno navijanje i dijeljenje tribine što je svakako budućnost ovoga grada. Ne možemo vječno ostati zarobljeni u navijačkim kavezima – dodao je Hasić.

Glasnogovornik Zrinjskog Mario Pandža uvjeren je da će gradski derbi proteći u najboljem redu.

– Ovo nije ni prvi ni zadnji gradski derbi. Imamo već iskustva u organizaciji ove utakmice, vjerujem kako ćemo svi odraditi dobar posao i da će sve proći u najboljem redu. Mi ćemo biti dobri domaćini kao i svim drugim klubovima – kazao je Pandža.

Utakmica 2. kola Premijer lige BiH HŠK Zrinjski – FK Velež igra se u nedjelju, 28. jula, na stadion pod Bijelim brijegom s početkom u 20 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.