Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nainggolan se oglasio nakon što je saznao da neće na Mundijal

nainggolan

Radja Nainggolan (30), vezni fudbaler Rome nakon što ga je Roberto Martinez, selektor fudbalske reprezentacije Belgije izostavio sa spiska igrača za Svjetsko prvenstvo, izjavio je da je zaslužio više poštovanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izostanak Nainggolana izazvao je i revolt navijača Belgije, a posebno onih koji cijene borbenost i srčanost odličnog Rominog veznjaka.

“Naravno, htio sam da budem tamo, ali on je napravio svoj izbor, čak iako mi još uvijek nije jasno njegovo obvrazloženje. Neigranje na Svjetskom prvenstvu je težak udarac za mene, posebno što sam već propustio jedno. U Romi sam četiri godine i odigrao sam četiri dobre sezone. Mislim da sam zaslužio više poštovanje zbog mojih igara“, razočarano je kazao Nainggolan za belgijske medije.

Navijači Belgije najavili su da će na prvoj narednoj utakmici reprezentacije u znak protesta zbog izostavljanja Nainggolana čutati prvih 15 minuta susreta.

“Lijepo je dobiti podršku i poštovanje od ljudi i mojih kolega, ali sada se svi moramo skoncentrisati na tim. Pred nama je Svjetsko prvenstvo na kojem igramo i nadam se ćemo otići što je dalje moguće“, zaključio je Nainggolan.

Belgija će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje će se održati od 14. juna do 15. jula, igrati u grupi “G“ sa selekcijama Paname, Tunisa i Engleske.

Zanimljivo iako je rođen u Belgiji, Nainggolan je profesionalnu fudbalsku karijeru počeo u Italiji, tačnije u Piacenzi koja ga je kao 17-godišnjaka dovela iz Germinal Beerschota. Potom je igrao za Cagliari, a od 2014. godine je stanovnik Rima. Za “vučicu“ je odigrao 201 takmičarsku utakmicu i postigao 33 gola. U dresu reprezentacije Belgije nastupio je 30 puta uz šest pogodaka.