Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bundesliga

Nakon 12 godina Freiburg će promjeniti trenera

Christian Streich
FOTO: Screenshot
Christian Streich

Freiburg je u nedjelju na svome terenu poražen s 2:3 od gostujućeg Bayer Leverkusena i ispao je iz UEFA Europa lige prošle sedmice

Christian Streich, njemački fudbalski stručnjak, odlučio je napustiti Freiburg nakon punih 12 godina provedenih na njegovoj klupi.

Ovaj 58-godišnjak prvo se pridružio klubu kao igrač prije nego što je postao njihov trener u omladinskom pogonu 1995. godine.

Dužnost trenera prve ekipe preuzeo je u januaru 2012. godine. Pod vodstvom Christiana Streicha Freiburg je doživio najprosperitetnije razdoblje u svojoj historiji. U sezoni 2022/23 odveo je klub u osminu finala UEFA Europa lige prvi put u historiji, prije nego što je ponovio podvig ove sezone.

Ponovno pod njegovim vodstvom, Freiburg je došao najbliže prvoj titulu u svojoj historiji, kvalificiravši se za finale njemačkog DFB Kupa 2022. godine, koje je izgubio od RB Leipziga nakon izvođenja penala.

“Christian Streich napušta SC Freiburg na kraju sezone nakon 29 godina treniranja”, objavio je klub na Instagramu.

“Ovaj klub je moj život… Teška srca mogu objaviti da neću nastaviti svoj posao trenera Freiburga”, rekao je Streich u videu objavljenom na društvenim mrežama kluba, te dodao: “Nakon dvanaest godina, pravo je vrijeme za uvođenje nove energije, novih ljudi, novih prilika. Vjerujem da igrači trebaju ovu novu energiju.”

Freiburg je u nedjelju na svome terenu poražen s 2:3 od gostujućeg Bayer Leverkusena i ispao je iz UEFA Europa lige prošle sedmice nakon poraza od West Hama ukupnim rezultatom 1:5 u šesnaestini finala.

Freiburg je trenutno deveti u Bundesligi i 30. marta gostuje kod Borussije Moenchengladbach.