Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcija na "var"

Nakon Begićevog, oglasio se i Durićev savez: Naravno, peru ruke…

elvedin-begic-2
Zagrljaj Durića i Begića: Hoće li bh. fudbal preživjeti njihovu vladavinu?

NS Federacije BiH će poduzeti odgovarajuće mjere i radnje kako bi omogućio da se natjecanje u sezoni 2019/2020. godine nastavi i završi u sportsko-nogometnom ambijentu, naveli iz NS FBiH

Nogometni savez Federacije BiH oglasio se u ponedjeljak popodne u vezi sa informacijama objavljenim u bh. medijima o istragama koje nadležne državne agencije BiH provode, a odnose se na nogomet, prenosi Anadolu Agency (AA).

“NS FBiH podržava sve aktivnosti državnih organa BiH na provedbi zakona, a svakako i kada je u pitanju odvijanje nogometnih natjecanja na svim nivoima. Iako ne raspolaže potpunim informacijama, NS FBiH će nadležnim organima BiH pružiti svaku vrstu pomoći i saradnje u rasvjetljavanju svih mogućih nepravilnosti“, istakli su iz NS FBiH, te dodali:

“NS FBiH će poduzeti odgovarajuće mjere i radnje kako bi omogućio da se natjecanje u sezoni 2019/2020 nastavi i završi u sportsko-nogometnom ambijentu. Nakon upoznavanja sa konkretnim činjenicama, nadležni organi NS FBiH će pravovremeno donijeti relevantne odluke u skladu sa važećim propisima i informirati javnost“, poručili su iz Saveza koji vodi najpouzdaniji čovjek Elvedina Begića, Irfan Durić iz Cazina.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Samca, Orašja i Novog Travnika, po naredbama Suda i Tužilaštva BiH proveli operativnu akciju kodnog naziva “Var”.

Mirza Kazlagić: Član tzv. “Cazinskog klana” koji godinama uništava bh. fudbal

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na pet lokacija i lišili slobode 12 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona BiH “organizovani kriminal“ i člana 383. KZ Federacije BiH “zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ Federacije BiH “primanje dara i drugih oblika koristi”.

Iz SIPA-e je saopšteno kako se osumnjičena lica terete za namještanje fudbalskih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH.

Pod istragom su, prema informacijama Žurnala, Zoran Grbić, Iija Živković, Miloš Gligović, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Fuad Zahirović, Haris Poprženović, Ante Bilješko, Kenan Bajraktarević, Mirza Kazlagić. Osim njih, policija će saslušati i Azmira Husića, te druge čelnike nogometnih klubova koji se takmiče u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije. U okviru akcije VAR do sada je uhapšeno 12 osoba.