Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon odluke španskog Saveza, Pique poručio da mu je svejedno

Gerard-Pique-Football365

Gerard Pique tema je dana u Španiji nakon nereda i sukoba u Kataloniji zbog referenduma. Defanzivac Barcelone glasao je jučer, a nakon toga izašao na teren i sa suigračima pobijedio Las Palmas (3:0) pred praznim tribinama.

No, on igra za reprezentaciju Španije, pa mu navijači u posljednje vrijeme zvižde gdje god da zaigra…

“Ja sam Katalonac, tako se osjećam. Danas, više nego ikad, ponosan sam na Kataloniju jer se njen narod jučer ponašao fantastično. Ovaj narod zaslužuje puno više”, rekao je Pique.

Španiju čekaju posljednja dva kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a 6. oktobra će u Alicanteu igrati protiv Albanije te tri dana kasnije gostovati u Izraelu u grupi G, u kojoj drži prvo mjesto i ima tri boda više od Italije.

Sramotan odnos Saveza prema Malkočeviću i kadetima

Nakon razgovora sa selekorom Julenom Lopeteguijem Savez je donio odluku kako Pique može nastaviti igrati za reprezentaciju uprkos svemu…

“Mogu igrati za reprezentaciju jer znam da postoje ljudi koji ne podržavaju ono što se dogodilo jučer. Da je drugačije, ne bih više igrao. Međutim, ako neko smatra da sam višak i nekome smetam, nemam nikakav problem s tim i mogu napustiti reprezentaciju. Uvijek sam se trudio pružiti sve od sebe za tu ekipu. Ne mogu se svi time pohvaliti”, u svom je stilu naglasio iskusni defanzivac koji je sa Španijom osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo 2012. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=u4mVrRFybw8

Barca ide u štrajk, u utorak će Camp Nou biti zaključan