gdje igrati?

Nakon što je jedva preživio srčani udar, nove loše vijesti za Eriksena

New Project – 2021-07-23T211857.696

Ponadao se Eriksen da će bez problema moći nastaviti nogometnu karijeru, ali…

Svi dobro pamte šta se 12. juna događalo na utakmici Evropskog prvenstva između Danske i Finske u Kopenhagenu. Christian Eriksen (29) samo se srušio na terenu, doživio je težak srčani udar i liječnici su ga nakon desetak minute borbe jedva vratili u život.

Sljedećih je desetak dana Eriksen proveo u bolnici, gdje mu je ugrađen defibrilator koji kontroliše rad srca. Danac je u više objava potvrdio kako se osjeća sjajno, kao da se ništa nije ni dogodilo, ali… Ipak je jedva preživio jako srčani udar, da ne kažemo da je prevario smrt.

Danski se reprezentativac brzo oporavio, ali pitanje je hoće li ikad više profesionalno zaigrati nogomet…

Ponadao se Eriksen da će bez problema moći nastaviti nogometnu karijeru, ali liječnici nisu tako sigurni. Naprotiv, prema posljednjim , u Iizjavamataliji sigurno neće moći igrati! Kako je Eriksen igrač Intera, sad mora tražiti novi klub.

“U ovom trenutku i u ovom zdravstvenom stanju Christian Eriksen ne može igrati profesionalni nogomet u Italiji”, potvrdio je liječnik italijanskog nogometnog saveza Francesco Braconaro za italijanske medije i dodao:

“Jedini način da Eriksen zaigra u Serie A je da mu se ukloni defibrilator i da je nakon toga potpuno zdrav i spreman.”

Čini se kako će Eriksenu “pacemaker” odrediti gdje će i kako nastaviti karijeru. Jer ako ne može u Italiji, postoje države i lige gdje smije igrati. Tako Daley Blind, koji mu je među prvima pružio podršku, već godinama igra s “pacemakerom” u dresu Ajaxa i pruža odlične partije.

Sljedeće sedmice bi se Eriksen trebao pojaviti u Milanu kako bi se upoznao s novim trenerom Simoneom Inzaghijem te obavio liječničke preglede. Inzaghi tvrdi da nije razgovarao s Eriksenom nakon nesreće koja ga je zadesila.

“Razgovarali smo prije Eura, rekao sam mu da računam na njega. Kako god bilo, Eriksen ima vremena vratiti se, čekamo ga raširenih ruku”, kazao je Inzaghi.

A Eriksen je u januaru 2020. godine za 20 miliona eura stigao iz Tottenhama u Inter, no sada je pitanje hoće li ga ‘nerazzurri’ zadržati ili ga možda pokušaju prodati. No, nažalost, pitanje je ko bi želio kupiti igrača s ‘pacemakerom’?