Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Evertona

Nakon teškog poraza od Liverpoola Benitez nije zabrinut za posao

rafa benitez screenshot

Španski trener ima problema, ali vjeruje da će se situacija popraviti kada se poslije povreda na teren vrate Dominik Kalver-Luis i Jeri Mina

Trener Evertona Rafael Benitez rekao je da nije zabrinut za posao u tom fudbalskom klubu, poslije poraza u gradskom derbiju od Liverpoola.

Everton je sinoć na svom terenu izgubio od Liverpoola sa 1:4, osvojio je samo dva boda od mogućih 24 i nije pobijedio gradskog rivala na Goodisonu već 11 godina.

Upitan da li najteži poraz na domaćem terenu u derbijima protiv Liverpoola u posljednjih 39 godina utiče na njegovu poziciju, Benitez je odgovorio: “Ne. Ja sam profesionalac i imam dovoljno iskustva”.

“Mogu da vidim kada ekipa daje sve od sebe. Posvećenost igrača je tu. Moramo da analiziramo i vidimo želju. Pravili smo greške, a kao trener očekuješ da tvoji igrači daju sve od sebe na terenu”, naveo je Benitez, prenio je BBC.

Španski trener ima problema, ali vjeruje da će se situacija popraviti kada se poslije povreda na teren vrate Dominik Kalver-Luis i Jeri Mina.

“Svi moraju biti razočarani posle poraza u derbiju. Ali izgubili smo jer smo pravili greške protiv kvalitetne ekipe. Vidjeli smo koliko je novca Liverpool potrošio i koliko su uspješni posljednjih godina”, rekao je.

“To se može dogoditi kada stvari ne radite dobro, a mi ih nismo radili. Pružali smo im prilike za gol, protiv bilo kog drugog tima možda to ne bi bilo toliko loše, ali protiv prvoklasne ekipe sa vrhunskim igračima, za to smo morali da platimo”, dodao je on.

Poslije 14 kola u Premijer ligi Everton je 14. na tabeli sa 15 bodova.

“Moram da gledam pozitivne stvari, a pozitivna stvar za ovaj tim je početak sezone, svi su bili toliko srećni, posvećeni i način kojim smo igrali i pobjeđivali. Moramo da se vratimo u tu prvu fazu. Gubimo igrače zbog povreda i sada ih čekamo da se vrate, imaćemo veću konkurenciju u timu i moći ćemo da igramo na tom nivou”, rekao je Benitez.