Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ko će doći?

Nakon Želje još dva kluba odbila poziv Mirvića: Tražili smo podršku Sarajeva, ali je nismo dobili

ismir-mirvic-rozman-ibricic
Rožman, Mirvić i Ibričić: Izveli ekipu s terena prije kraja utakmice

Svoj dolazak do sada potvrdili jedino predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini na čijem čelu je Aldin Džidić

Nakon što je Željezničar odbio poziv na sastanak kojeg je organizovao Ismir Mirvić vlasnik većine upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo, uslijedile su nove odbijenice.

Na sastanku koji je zakazan za sutra u 14:00 u Hotelu “Mariott” vrlo vjerovatno se neće pojaviti ni predstavnici Veleža i Tuzla Cityja.  Cilj tog sastanka je, kako se navelo, “borba za spas bosanskohercegovačkog fudbala i kraj vladavine aktuelne strukture u Savezu”.

Napustili utakmicu u sudijskoj nadoknadi

To je samo jedna od burnih reakcija iz “Bordo kluba” nakon uzvratne utakmice protiv banjalučkog Borca u četvrtini finala Kupa Bosne i Heregovine na “Koševu”. Tada su fudbaleri Sarajeva, predvođeni Ismirom Mirvićem, Senijadom Ibričićem i trenerom Simonom Rožmanom, a zbog nezadovoljstva suđenjem Matea Muse, napustili teren u 93. minuti pri rezultatu 2:1 za Borac.

Iz Veleža su, navodno, odgovorili kako više vjeruju u borbu kroz institucije nego u “otvorene ratove” sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine. Podsjećamo da je upravo Velež na čelu sa Šemsudinom Hasićem bio jedan od pokretača “Inicijative 4R” u ljeto 2021. godine, ali su zbog napuštanja ostalih klubova ostali sami, što je svakako uticalo na drakonsku kaznu koju im je Savez izrekao nakon utakmice protiv Borca u Mostaru u jesen iste godine.

Konkretan odgovor iz Tuzle

Iz Tuzla Cityja su uputili konkretan odgovor.

“Nećemo doći sutra u Sarajevo. Svjesni smo mi da se neke stvari moraju dovesti u red, ali vrijeme i mjesto održavanja sastanka nisu u redu. Takve stvari se trebaju organizovati na pravi način, sastanak treba pripremiti i adresa je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Prije par mjeseci smo na “Koševu” prvi minut kleknuli u znak protesta protiv lošeg suđenja.

Tražili smo podršku od Sarajeva ali je nismo dobili uz obrazloženje da gledaju svoje interese. Uglavnom, moramo svi zajedno raditi da se neke stvari ne dešavaju i Tuzla City će uvijek biti za to i nećemo šutjeti, kao to nismo ni do sada ali još jednom ću reći da nećemo dolaziti sutra u Sarajevo”, naveo je predsjednik Fudbalskog kluba Tuzla City Almir Husić.

Iako su svoj dolazak do sada potvrdili jedino predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini, već sada se može sastanak ocijeniti neuspješnim s obzirom na (ne)odziv drugih premijerligaša.

Za petak je zakazana i sjednica Disciplinske komisije N/FS BiH na kojoj će, vrlo vjerovatno, biti određene kazne Sarajevu i pojedincima u “Bordo klubu” zbog prekida utakmice.