Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Nottingham Forestu oduzeti bodovi zbog kršenja propisa

nottingham forest
FOTO: Screenshot

Forest je drugi engleski klub koji se ove sezone suočio sa oduzimanjem bodova budući da je ranije kroz sličan scenario prošao Everton

Nottingham Forest je kažnjen sa oduzimanjem četiri boda zbog kršenja propisa lige o profitu i održivosti te su sada u zoni ispadanja.

Danas se očekuje saopćenje iz engleske Premier lige, a Forest će se vjerovatno žaliti na ovu odluku.

Klubovima iz Premier lige je dozvoljen gubitak od 105 miliona funti tokom trogodišnjeg perioda, ali su Forestovi dozvoljeni gubici ograničeni na 61 milion funti jer su dvije godine od tog perioda proveli u Championshipu, odnosno drugom rangu engleskog fudbala.

Oni su od promocije u društvo najboljih potpisali 42 igrača vrijedna 250 miliona funti, a sve kako bi im pomoglo da zadrže status u Premier ligi.

Priznali su kršenje pravila, ali se njihova odbrana temeljila na olakšavajućim okolnostima u vezi sa prodajom Breenana Johnsona Tottenhamu.

Ipak, nezavisno vijeće nije prihvatilo njihovu odbranu te je klub kažnjen oduzimanjem četiri boda.

Podsjetimo, Forest je drugi engleski klub koji se ove sezone suočio sa oduzimanjem bodova budući da je ranije kroz sličan scenario prošao Everton kome je oduzeto deset bodova.

Forest je sada na 18. mjestu na tabeli sa 21 osvojenim bodom iz 29 odigranih utakmica u najjačoj ligi svijeta. Luton, koji je u sigurnoj zoni, ima 22 boda.