Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napuljska policija uhapsila 10 osoba zbog namještanja mečeva u Seriji B

Napoli, arresto latitante Umberto Accurso

Policija u Napulju je jutros uhapsila 10 osoba iz mafijaške grupe Camorra, nakon što je otkrila namještanja mečeva u drugom rangu italijanskog fudbala u sezoni 2013/2014, prenosi Anadolu Agency (AA).

Otkriveno je da su namještena dva meča u Seriji B iz 2014. godine Modena – Avellino (1:0) i Avellino – Reggina (3:0), a da je igrač preko kojeg se nudio novac bio reprezentativac Italije i član Genoe Armando Izzo.

Reprezentativac Italije nalazi se pod istragom zbog sumnje da je u saradnji sa mafijom umiješan u namještanje mečeva u Seriji B.

Sumnjiči se da je, zajedno sa bivšim kapitenom Avellina Francescom Millesijem i nekadašnjim igračem Avellina Lucom Pinijem, bio povezan s poznatom mafijaškom organizacijom.

U presretnutom telefonskom razgovoru u vezi s utakmicom Avellino – Reggina, jedan od osumnjičenih je kazao kako moraju primiti tri gola.

“Moramo pojesti tri mesne kugle”, kazao je jedan od osumnjičenih.

Izzo, inače bivši fudbaler Avellina, bio je na širem spisku selekcije Italije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koje počinje 10. juna, ali je u ponedjeljak izostavljen iz nacionalnog tima.