Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Navijač koji je udario golmana Arsenala saznao kaznu

Ramsdale

Arsenalov golman slavio je pobjedu svoje ekipe, preburno po mišljenju igrača poražene ekipe

Arsenal je 16. januara ove godine u utakmici 20. kola engleske Premier lige slavio u londonskom derbiju protiv Tottenhama, a utakmicu su obilježili neshvatljiva pogreška Tottenhamovog golmana Huga Llorisa, lijep gol Martina Odegaarda i slavlje Aarona Ramsdalea u kojem ga je jedan Tottenhamov navijač udario nogom.

Arsenalov golman slavio je pobjedu svoje ekipe, preburno po mišljenju igrača poražene ekipe, posebno Richarlisona, pred kojim je bio. Brazilski reprezentativac počeo mu se unositi u lice i odgurnuo ga je prije no što je do njih stigao zaštitar i spriječio veći sukob.

U pratnji zaštitara Ramsdale je potom stigao do ivice terena da bi pokupio svoju bočicu s vodom. Dok je to radio, jedan od Tottenhamovih navijača popeo se na ogradu i udario ga nogom u leđa. Danas je taj navijač, Joseph Watts (35), saznao svoju kaznu.

Na Prekršajnom sudu u Uxbridgeu danas je dobio četiri godine zabrane odlaska na nogometne utakmice, ali i brojne druge kazne. Watts će zbog ovog incidenta biti pod stalnim nadzorom u periodu od godinu dana, platit će 100 funti odštete Ramsdaleu, te odraditi 150 sati dobrotvornog rada.