Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Uniteda ismijavaju Mourinhovu anegdotu o Pogbi

pogba

Trener Manchester United Jose Mourinho otkrio je za engleski Goal kako je bilo jako teško uvjeriti francuskog nogometaša Paula Pogbu da im se pridruži iz Juventusa.

Međutim, usprkos solidnom startu na početku sezone navijači Uniteda nisu zadovoljni kako najskuplji nogometaš na svijetu igra.

Podsjetimo, Paul Pogba je ljetos stigao iz Juventusa za rekordnih 120 miliona eura, ali zasad se nije pokazao kao pojačanje.

“Oh, bilo je tako teško uvjeriti ga. Puno smo puta razgovarali telefonom i razmijenili smo puno SMS poruka”, otkrio je zanimljivu anegdotu karizmatični Mourinho.

Međutim nakon nekoliko utakmica u dresu Manchester United Pogba se našao u nemilosti navijača s naglaskom na derbi koji su pred svojim navijačima izgubili od gradskog rivala Cityja 1:2.

Nakon što su iz kluba objavili fotografiju Paula Pogbe uz komentar “kako je oduvijek nosio United u srcu” komentari tzv. “hejtera” izgubili su kontrolu.

“Higuain tri utakmice, tri gola. Pogba tri utakmice, tri frizure” ili “Lijenčina si i samo razmišljaš o frizuri!” samo su neki od komentara navijača ispod fotografije.

Očito su navijači, iako je sezona tek počela, izgubili strpljenje jer su puno više očekivali od tako skupog pojačanja koji je kao tinejdžer već bio član Uniteda.

“Dečko nema dovoljno strasti igrati za United. On je sebičnjak koji razmišlja samo o svom izgledu”, napisao je jedan od navijača uz dodatak kako bi se Pogba mogao ugledati na veterana Zlatana Ibrahimovića.

U svakom slučaju Jose Mourinho, koliko god je želio Pogbu u klubu, mora se znati nositi s krizom koju ovaj sjajni francuski nogometaš proživljava.

Nema sumnje da će pravi navijači, čim Pogba zaigra kao u Juventusu, vrlo brzo okrenuti ploču i vjerovatno će ga ubrzo – zavoljeti.