Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH sutra sunčano uz umjerenu oblačnost

vrijeme grad sarajevo

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne će biti slabih lokalnih pljuskova u zapadnim, centralnim i istočnim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 16 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 25 i 31 stepen.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima pljuskovi su registrovani u sjevernim područjima Bosne. U drugoj polovini dana registrovani su pljuskovi s grmljavinom u Hercegovini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Goražde i Sokolac 19, Ivan-sedlo 21, Drvar i Sarajevo 24, Bijeljina, Livno i Srebrenica 25, Bihać, Bugojno, Gradačac i Zvornik 26, Doboj, Jajce, Neum i Tuzla 27, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 28, Zenica 29 i Stolac 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.