Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Zenita razvili transparent podrške Ratku Mladiću

zenit_navijaci_mladic_ss

Srpski ratni zločinac Ratko Mladić, u Haagu upravo osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i niza drugih nedjela koja je naredio, dobio je na sinoćnjim utakmicama Evropske lige podršku s očekivanih strana.

Delije su na Zvezdinu gostovanju kod BATE-a razvili transparent “Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi”, dok su Grobari na domaćoj Partizanovoj utakmici s Young Boysima podigli “Nek je tvojoj majci hvala” i zastavu s motivom bedža koji je Mladić nosio prilikom izricanja presude.

[yuzo_related]

Navijači beogradskih klubova tako su se “pravili pametni”, jer kako vidite, niko od njih nije izrijekom spomenuo ime i prezime jednog od najgorih zločinaca suvremene evropske historije, kako bi njihove klubove spasili kazne igranja pred praznim tribinama, a opet su “odradili dužnost” – iskazali poštovanje masovnom ubici i psihopatu.

Podsjećamo, UEFA je najavila da će klubove čiji navijači budu slavili Mladića, kazniti igranjem iduće evropske utakmice pred praznim stadionom.

Navijači ruskog Zenita nisu imali problema s imenovanjem krvoloka. Povodom gostovanja Vardara u Sankt Petersburgu, u znak podrške “pravoslavnoj braći”, razvili su transparent s natpisom “Ratko Mladić, srpski heroj”.

Zenit kao pobjednik grupe odlazi u nokaut fazu Evropske lige, gdje ga čeka igranje pred praznim stadionom.